Lopers

Lopers

Ons Roparunteam bestaat uit 8 lopers, van wie de meesten al redelijk veel ervaring hebben. Voor Edwin en Gertjan wordt het hun eerste Roparun, spannend dus. Samen lopen zij in estafettevorm de route van Parijs naar Rotterdam. Gemiddeld loopt elke loper zo’n 65km in deze twee doldwaze dagen!

Richard Singendonk (Captain)

De Roparun is een avontuur voor het leven. Enerzijds voor die twee crazy pinksterdagen. Twee dagen lang pauzeloos onderweg en de show gaat altijd door. Dat is niet uit te leggen, dat moet je meemaken. Ik wil via die Roparun in mijn drukke leven tijd vrijmaken voor de medemens, omdat ik kanker een verschrikkelijke ziekte vind en dat in familiekring en van dichtbij mee heb moeten maken. Op deze wijze en zolang ik gezond ben, kan ik proberen voor andere mensen de pijn te verzachten en hopelijk ook voor hen een lach op het gezicht te toveren.

Jan van Duin

In 2013 kreeg ik voor het eerst de kans om mee te gaan met Roparun team “de Vrienden van Berkel”. Ik was dat jaar fietser. Ik wist totaal niet wat me te wachten stond. Niet omdat ik er niet naar gevraagd had, maar de Roparun is gewoon niet met woorden te beschrijven. Je moet hem meemaken om te weten wat het inhoudt. Het gaat vooral om het teamgevoel, met 25 toegewijde mensen als team een enorme prestatie neerzetten. En dat allemaal voor het goede doel: zorg voor mensen met kanker. Het avontuur heeft een diepe indruk op mij gemaakt, en ik prijs me gelukkig dat ik sindsdien in goede gezondheid ieder jaar weer mee mocht als hardloper. Ook dit jaar weer, voor mensen die ik ken en heb gekend.

Hanneke Vliet Vlieland

Roparunnen is een groot avontuur. Een avontuur met je team. Een team waarin je sommige mensen heel goed kent en anderen nog nauwelijks. 48 uur lang zijn we volledig op elkaar aangewezen. En 48 uur lang willen we allemaal maar een ding: zo snel en soepel mogelijk de Coolsingel halen. Iedereen vanuit zijn of haar eigen motivatie voor dat ene doel: geld ophalen voor mensen met kanker. Twee dagen afzien om daarmee het leven een stukje aangenamer te kunnen maken, als het er zo toe doet, als je ziek bent. En dat maakt meedoen aan de Roparun zo bijzonder. Ieder jaar is weer anders, iedere keer is het team weer net anders, maar het blijven allemaal indrukken om nooit te vergeten. Team 33 heeft inmiddels een bijzonder plekje in mijn hart. Daarom ga ik wederom met heel veel plezier mee dit jaar als loper.

Erik de Winter

Léon de Langen

Kippenvel!
Toen ik werd gevraagd om weer mee te doen met de Roparun: kippenvel! Want de herinneringen aan de Roparun zijn geweldig, zoveel mensen met hetzelfde doel, de saamhorigheid binnen een team maar ook de teams onderling en de sfeer onderweg. Mooi om met een team zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel en samen de eindstreep te halen.
Ik heb de run nu 10 x gedaan, waarvan zeven keer als loper. Verder doe ik regelmatig een wegwedstrijd of een trail, laatst nog de kustmarathon gedaan een 30km-trail in de bossen bij Chaam, beide even leuk!
Ik woon samen met Marianne en onze puberdochter Floor en werken doe ik als zzp’r, nu bij een bouwbedrijf in DenHaag. Oja ik ben pas 51 en woon in Bergschenhoek!

Edwin Reinhoudt

Ik ben Edwin Reinhoudt, woon in Bergschenhoek, ben 50 jaar, getrouwd en trotse vader van 2 zoons. Ik vind het heerlijk om te sporten en ben sinds zes jaar een enthousiaste hardloper. De Roparun heeft voor mij al jaren iets magisch: non-stop rennen in teamverband van Parijs naar Rotterdam in de strijd tegen kanker. Met diep respect hoorde ik de afgelopen jaren de verhalen aan van Roparunners uit mijn omgeving. Vier jaar geleden werd ik twee weken voor de Roparun gevraagd of ik wilde invallen bij dit binnen Lansingerland toch wel beroemde Roparunteam. Helaas was dat te kort dag en moest ik die kans voorbij laten gaan. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik dit keer voor de tweede keer in dit team mijn sportieve steentje mag bijdragen in de strijd tegen die vreselijke ziekte. Voor mij mijn eerste Roparun, maar ik ben al gewaarschuwd dat het zomaar eens niet de laatste zou kunnen zijn. Sponsor ons ruimhartig zodat wij trots kunnen zijn op het bedrag dat wij aan de Stichting Roparun kunnen overmaken. Wij zullen er dan op onze beurt voor zorgen dat u trots kunt zijn op onze prestaties!

Gertjan de Vogel

Even voorstellen... ik ben Gertjan de Vogel, 55 jaar en getrouwd met Jantine. We hebben 3 kinderen. Dit jaar doe ik voor de tweede keer mee aan de Roparun. Via een loopmaat, die eerder met de vrienden van Berkel mee liep ben ik bij Team 33 terecht gekomen. Het team is erg gedreven en heeft veel ervaring. Ik heb er weer veel zin in en kijk er naar uit. Voor mij is het weer opnieuw een uitdaging om mijn grenzen te verleggen.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan de goede doelen waar we geld voor inzamelen. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt wat de ziekte kanker betekent voor de patiënt zelf maar ook voor de mensen in de omgeving. Er moet nog veel gebeuren om de ziekte te kunnen bestrijden en daar is elke euro bij gebaat. Daarom vraag ik u om ons team te sponsoren, dan zorgen wij dat het geld op de juiste plek terecht komt.

Jeroen van Leeuwen

Doneer eenvoudig en snel online: