Fietsers en chauffeurs

Fietsers

Een Roparun loper wordt op de route begeleid door 2 fietsers. Een fietser voorop, die tevens navigeert en een fietser achter de loper.
Dit jaar worden de lopers ondersteund door de volgende fietsers:

Eric van Riel

Mijn naam is Eric van Riel, 53 jaar en getrouwd met Corine van Riel de Vogel. Samen hebben wij twee zoons van 18 en 20 jaar. Ik mag dit jaar voor de derde keer mee met het Roparunteam Vrienden van Berkel. Ik vind het een eer om mee te mogen met dit schitterende team. Ik ga mee als fietser, dit om de lopers te ondersteunen.Waarom ik het doe: ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de medemens. En aangezien er nog steeds teveel mensen zijn die de verschrikkelijke ziekte kanker hebben. Probeer ik op deze manier geld in te zamelen om het leven van deze mensen wat dragelijker te maken.

Corine van Riel

Ik ben Corine van Riel, 52 jaar en getrouwd met Eric. We hebben twee zonen en we zijn in de gelukkige omstandigheden om mee te mogen met team 33 “Vrienden van Berkel” met de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het is de tweede keer dat ik mee ga en fiets als begeleider met de lopers mee. We doen dat om geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Het is overweldigend om te zien dat er voor deze kwetsbare groep zoiets moois gedaan wordt. In mijn werk als verzorgende heb ik gezien dat iets heel kleins al veel voor iemand kan betekenen.

Ellen Eleonora

Mijn naam is Ellen Eleonora, 52 jaar. Ik ben getrouwd met Gio en wij hebben twee kinderen, Steven en Tamara. Het is alweer voor de vierde keer dat ik als fietser het Roparunavontuur met de Vrienden van Berkel ga beleven. En waarom? Om geld op te halen voor de zorg voor mensen met kanker. ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven’, is het motto van de Roparun. Al het geld dat wij ophalen gaat naar projecten die hieraan bijdragen. Daarbij wil ik met mijn deelname alle mensen die ik ken (en niet ken) die strijden tegen deze ziekte een hart onder de riem steken. En hen kracht en energie toewensen in deze moeilijke tijd.

Lila van de Sande

Mijn naam is Lila van de Sande en ik ga dit jaar voor de derde keer mee met de Vrienden van Berkel als fietser. De Roparun is een bijzondere ervaring: een microkosmos van gebrek aan slaap en persoonlijke hygiëne en toch wil je het jaar daarna weer...
Dit keer gaan we vanuit Bremen, dus weer een nieuwe route om te verkennen, met nieuwe doorkomsten en een groot deel in Nederland! Als fietser is je voornaamste taak om de lopers veilig te houden onderweg, maar iedereen in het team is voortdurend bezig met die ene klus: zo snel mogelijk in Rotterdam komen om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de Roparun: de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Samenwerken, afzien, lachen, incasseren en genieten. Ik ga er weer voor!

Chauffeurs

Wesley Bruin

Mijn naam is Wesley Bruin, 36 jaar en woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen in Berkel en Rodenrijs. Ik werk als directiechauffeur bij de Overheid en tevens al negen jaar als beveiliger in Rotterdam Ahoy. Hier heb ik heel wat jaren samengewerkt met een van de oprichters van de Roparun, Sjaak Bril, die twee jaar geleden zelf is overleden aan deze rotziekte. In 2001 ben ik als militair al een keer mee geweest naar Parijs, dit ter ondersteuning van het Daniel Den Hoed ziekenhuis. Ik heb er veel zin in en hoop dat het een leuke ervaring wordt.

Ron Intres

Ik ben Ron Intres, 53 jaar en alleenstaand. Gek op dieren, ruimtevaart tic,( er zijn ergere aandoeningen) , fotografie, natuur en genieten van wat het leven brengt. Vorig jaar heb ik de deelnemers van team 33 via social media gevolgd en door Eric en Corine (vrienden) nog enthousiaster geworden om zo'n evenement te steunen. Daarom doe ik dit jaar mee als chauffeur. Natuurlijk om geld te helpen verzamelen en voor iemand die ik ken, waarvoor genezing helaas te laat komt maar voor toekomstige patiënten met de zelfde tumor in de toekomst wellicht genezing mogelijk is.

Frans Verweij

Ik ben Frans Verweij, ben 45 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Denise en zoon Thijs in Utrecht. Ik ben werkzaam als chauffeur vrachtdienst bij justitie. Hiervoor heb ik 22 jaar als chauffeur/verhuizer op buitenland gereden. Met dit werk heb ik hele mooi projecten mogen doen waaronder de verhuizingen van verschillende ziekenhuizen. Via mijn collega ben ik bij de Vrienden van Berkel terecht gekomen omdat ze nog een chauffeur zochten. Toen hij mij vertelde dat ze meededen aan de Roparun was ik meteen enthousiast omdat ik enkele familieleden verloren heb aan de verschrikkelijke ziekte. Na de eerste vergadering werd ik nog enthousiaster omdat ik heel veel leuke verhalen hoorde en mensen die Roparun een warm hart toedragen leerde kennen. Met veel zin en enthousiasme wil ik graag mijn steentje bijdragen om zo snel mogelijk in Rotterdam te komen.

Robin Merts

Ik ben Robin Merts, ik ben 28 jaar en kom uit Krimpen aan den IJssel. Ik ben buschauffeur van beroep bij u-ov in Utrecht en als ik niet werk ben ik voornamelijk bezig met volleybal waar ik trainer en coach ben van een dames team. Zelf speel ik natuurlijk ook nog. Ik heb in 2010 de Roparun gefietst en ben er mee bekend door mijn vader Peter Merts, omdat hij hem al zo 20 keer heeft mee gemaakt. Ik ben gevraagd of ik als chauffeur mee zou willen met team 33 Vrienden van Berkel en dat lijkt mij zeer leuk. Ik hoop de we met een goede opbrengst en veilig met z'n allen over de finish kunnen komen.

Bennie Weerheim

Ronald Smits

Doneer eenvoudig en snel online: