Fietsers en chauffeurs

Fietsers

Een Roparun loper wordt op de route begeleid door 2 fietsers. Een fietser voorop, die tevens navigeert en een fietser achter de loper.
Dit jaar worden de lopers ondersteund door de volgende fietsers:

Eric van Riel

Mijn naam is Eric van Riel, 56 jaar en getrouwd met Corine van Riel de Vogel. Samen hebben wij twee zoons van 18 en 20 jaar. Ik mag dit jaar voor de vierde keer mee met het Roparunteam Vrienden van Berkel. Ik vind het een eer om mee te mogen met dit schitterende team. Ik ga mee als fietser, dit om de lopers te ondersteunen.Waarom ik het doe: ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de medemens. En aangezien er nog steeds teveel mensen zijn die de verschrikkelijke ziekte kanker hebben. Probeer ik op deze manier geld in te zamelen om het leven van deze mensen wat dragelijker te maken.

Corine van Riel

Ik ben Corine van Riel, 55 jaar en getrouwd met Eric. We hebben twee zonen en we zijn in de gelukkige omstandigheden om mee te mogen met team 33 “Vrienden van Berkel” met de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het is de derde keer dat ik mee ga en fiets als begeleider met de lopers mee. We doen dat om geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Het is overweldigend om te zien dat er voor deze kwetsbare groep zoiets moois gedaan wordt. In mijn werk als verzorgende heb ik gezien dat iets heel kleins al veel voor iemand kan betekenen.

Jurjan van Tol

Sinds 2019 woon ik met veel plezier in Berkel, samen met mijn vrouw en twee zonen. Omdat ik voor mijn werk veel (te veel) achter mijn bureau zit, probeer ik in mijn vrije tijd zoveel mogelijk buiten te zijn. Ik kan volop genieten van fietsen, hardlopen maar ook het iets minder intensieve potje golf. In 2019 werd mij de kans geboden om mee te gaan doen met Roparun team 33. Dit jaar zal mijn eerste jaar worden dat ik als fietser echt kan gaan deelnemen aan dit avontuur! Ik heb nog geen idee wat me precies te wachten staat, maar uit de enthousiaste verhalen kan ik alleen maar opmaken dat het een hele speciale teamprestatie is die we neer willen gaan zetten. Ik hoop dat ik, als fietser, de lopers goed kan afschermen van verkeer en ook verder goede ondersteuning aan het team kan bieden waar maar mogelijk. En natuurlijk hoop ik dat we samen een schitterend avontuur gaan beleven! Maar het gaat vooral om het bereiken van het echte doel van de Roparun: zoveel mogelijk geld inzamelen om het leven voor mensen die kanker hebben een beetje dragelijker te kunnen maken.

Lila van de Sande

Mijn naam is Lila van de Sande en ik ga dit jaar voor de vierde keer mee met de Vrienden van Berkel als fietser. De Roparun is een bijzondere ervaring: een microkosmos van gebrek aan slaap en persoonlijke hygiëne en toch wil je het jaar daarna weer...
Dit keer gaan we vanuit Bremen, dus weer een nieuwe route om te verkennen, met nieuwe doorkomsten en een groot deel in Nederland! Als fietser is je voornaamste taak om de lopers veilig te houden onderweg, maar iedereen in het team is voortdurend bezig met die ene klus: zo snel mogelijk in Rotterdam komen om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de Roparun: de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Samenwerken, afzien, lachen, incasseren en genieten. Ik ga er weer voor!

Rob Scholte

Mijn naam is Rob Scholte ik ben 63 en heb een zoon van 28. Ik ben geboren en getogen in Berkel. Mijn zoon is aan een tweede studie begonnen en woont (tijdelijk) weer bij mij. Ik heb 42 jaar bij loonbedrijf van Etten gewerkt, hoofdzakelijk als kraanmachinist maar ben afgekeurd en dus klaar met werken. Ook daarom wil ik me inzetten voor een goed doel en toen Eric het vroeg leek me dat een goed idee en heb me opgegeven. Ik heb nog geen idee wat me te wachten staat maar heb er alle vertrouwen in dat jullie me hierin zullen bijstaan. Lopen doe ik niet dus dat laat ik graag aan anderen over maar verder sta ik overal voor open.

Chauffeurs

Daniël Singendonk

Hallo allemaal, ik ben Daniël en zou graag mee willen op het Roparun-avontuur. Ik hou erg van autorijden en heb al veel kilometers afgelegd in mijn leven! Daarom graag als chauffeur. Ik ben 25 jaar oud en heb veel energie. Ik ga graag naar feestjes (bijna elk weekend nu gelukkig corona minder wordt) en een nachtje doorgaan en dan daarná met weinig slaap gaan werken is voor mij niet onbekend! Ik werk als leidinggevende bij bezorgrestaurant De Beren en ben dus 100% stress bestendig en kan wel tegen een stootje. Mijn hobby’s zijn muziek maken en luisteren en naar festivals/feestjes gaan. Het doel van de Roparun trekt mij bijzonder aan. Mijn opa is overleden aan kanker en dat heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Mooi dat ik mij voor andere zieke mensen kan inzetten.

Ries Modderkolk

Ik ben Ries Modderkolk en ben sinds 2017 actief deelnemer van Team 33 De Vrienden van Berkel. Deze estafette ervaring is heel bijzonder, want iedereen is zich ervan bewust waarom we deze bijzondere prestatie willen neerzetten. Opgeven is geen optie, want we doen het voor degenen die vechten tegen een vreselijke ziekte, samen met hun omgeving. Natuurlijk is het een prachtig avontuur om 40 uur non-stop met een team ruim 540 kilometer af te leggen, in hoog looptempo, gevolgd door fietsers en ondersteund door de rest van de caravaan. Toen ik voor het eerst meeging was ik actief in de catering, heel leuk en dankbaar. Ik raakte geïnspireerd door de sportiviteit van de lopers en heb na deze eerste keer besloten dat ik ook wilde leren hardlopen. Gelukkig waren er twee teamleden (Hanneke en Ellen) die bij De Kieviten een opstartcursus organiseerden. Daarna is het snel gegaan en ben ik voor dit team inval hardloper, naast chauffeur, wel zo handig als iemands z’n shift even wil uitstellen. Deze keer een lange ronde door heel Nederland, denk een geweldig mooi tocht, want Roparun leeft echt in heel Nederland en er zijn teams vanuit alle windstreken. Het meest indrukwekkend is toch wel als de finish in het zicht is, je met z’n allen de Daniël Den Hoed kliniek passeert, daar word je warm onthaald door bewoners, verplegend personeel en familieleden. Dan houd je het niet meer droog en besef je maar al te goed waarom deze run en de opbrengst zo waardevol is.

Frans Verweij

Ik ben Frans Verweij, ben 45 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Denise en zoon Thijs in Utrecht. Ik ben werkzaam als chauffeur vrachtdienst bij justitie. Hiervoor heb ik 22 jaar als chauffeur/verhuizer op buitenland gereden. Met dit werk heb ik hele mooi projecten mogen doen waaronder de verhuizingen van verschillende ziekenhuizen. Via mijn collega ben ik bij de Vrienden van Berkel terecht gekomen omdat ze nog een chauffeur zochten. Toen hij mij vertelde dat ze meededen aan de Roparun was ik meteen enthousiast omdat ik enkele familieleden verloren heb aan de verschrikkelijke ziekte. Na de eerste vergadering werd ik nog enthousiaster omdat ik heel veel leuke verhalen hoorde en mensen die Roparun een warm hart toedragen leerde kennen. Met veel zin en enthousiasme wil ik graag mijn steentje bijdragen om zo snel mogelijk in Rotterdam te komen.

Robin Merts

Ik ben Robin Merts, ik ben 31 jaar en kom uit Krimpen aan den IJssel. Ik ben buschauffeur van beroep bij u-ov in Utrecht en als ik niet werk ben ik voornamelijk bezig met volleybal waar ik trainer en coach ben van een dames team. Zelf speel ik natuurlijk ook nog. Ik heb in 2010 de Roparun gefietst en ben er mee bekend door mijn vader Peter Merts, omdat hij hem al zo 20 keer heeft mee gemaakt. Ik ben gevraagd of ik als chauffeur mee zou willen met team 33 Vrienden van Berkel en dat lijkt mij zeer leuk. Ik hoop de we met een goede opbrengst en veilig met z'n allen over de finish kunnen komen.

Marcel Huijsman

Ronald Smits

Doneer eenvoudig en snel online: